Skip to main content

Hoe raakt de wasbak verstopt?

Loopt het water in uw wasbak niet of nauwelijks weg? Dan wilt u dit waarschijnlijk zo snel mogelijk opgelost hebben, zodat u weer rustig gebruik kunt maken van de wasbak.

Het verstopt raken van uw wasbak kan verschillende oorzaken hebben. Vaak gebeurt een verstopping niet van de een op de andere dag en zal dit geleidelijk verlopen. De verstopping wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een combinatie van zeepresten, haren en vetten van de huid. Dit blijft allemaal aan de binnenkant van de afvoerbuis hangen, waardoor uiteindelijk een verstopping wordt veroorzaakt.

Heeft u het vermoeden dat onderstaande tips niet gaan helpen? Neem gerust contact met ons op voor professioneel advies en hulp.

Neem contact opLees meer over Riocare

Wasbak verstopt de oplossing

De oplossingen voor het zelf verhelpen van de verstopping

Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om de verstopping van de wasbak te verhelpen en het water weer door te laten lopen. We vertellen u graag over een aantal effectieve mogelijkheden.

Soda

Vetten zijn vaak de boosdoener wanneer uw wasbak verstopt is. Soda is een goed middel voor het oplossen van de vetten die zich mogelijk in uw afvoer bevinden. Strooi met een theelepel wat soda in de afvoer, laat dit een aantal minuten intrekken en spoel het vervolgens door met goed heet water. U kunt dit het best een aantal keer herhalen voor het gewenste resultaat.

De sifon van de wasbak reinigen

De kans is aanwezig dat de verstopping in het eerste gedeelte van de afvoer van uw wasbak zit. Om dit te controleren en schoonmaken is het verstandig om een emmer onder uw sifon te plaatsen en deze vervolgens los te draaien. Vervolgens kunt u de sifon en afvoer vrij maken en schoonmaken. Wanneer u de sifon daarna weer terugplaatst, is het verstandig om de emmer er nog even onder te houden en te controleren of er geen lekkages zijn.

De wasbak ontstoppen met een plopper

Staat er een laag water in uw verstopte wasbak? Dan zal de vorige oplossing met soda niet erg handig zijn. Wat u dan kunt proberen is om met behulp van een ontstopper het afval proberen los te maken. Door het gebruik van een ontstopper creëert u drukverschil, met hopelijk het resultaat dat de afvoer weer vrij wordt gemaakt.

Het gebruik van ontstoppingsmiddel

Hoewel de schappen er vol mee liggen, raden wij het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen af als oplossing wanneer de wasbak verstopt is. Het gebruik hiervan kan een negatief effect hebben op uw afvoer en deze beschadigen en kan het ook erg pijnlijk zijn wanneer uw huid hiermee in contact komt. Daarbij zijn deze middelen vaak vrij agressief en milieuonvriendelijk. Het is giftig voor levend organismen en vervuilt onnodig het schone water in de riolering.

Riocare, uw rioolspecialist

Krijgt u de ontstopping van de verstopte wasbak niet verholpen en blijft u problemen ervaren? Dan is het verstandig om gebruik te maken van de diensten van Riocare. Met onze kennis en jarenlange ervaring, sporen wij het probleem op door middel van een rioolinspectie met camera’s. Vervolgens kunnen wij het probleem verhelpen waardoor uw wasbak en afvoer weer goed functioneren.

Neem gemakkelijk contact met ons op door te bellen naar 024 20 22 500 of te mailen naar info@riocare.nl. Wij helpen u graag verder wanneer u wasbak verstopt is.

Neem contact opLees meer over Riocare
Wasbak verstopt? Wij geven de oplossing!
riool ontstoppen
Open chat
Hallo, welkom bij Riocare!
Hoe kan ik je helpen?