Riool ontstoppen

Heeft u een verstopping? Dan bent u bij Riocare aan het juiste adres. Het ontstaan van een verstopping kan meerdere oorzaken hebben. Ongeacht het probleem, Riocare lost het op en helpt u bij het ontstoppen van uw riool. Om het afvalwater weer goed af te kunnen voeren, moet deze verstopping verholpen worden.

Het ontstoppen van het riool doen wij bij Riocare uitsluitend met kwalitatief hoogwaardig en gespecialiseerd materieel, waardoor het ontstoppen gebeurt zonder enige schade toe te brengen aan de leiding. Daarbij zorgen wij door zorgvuldig te werken dat de werkplek schoon blijft.

Neem contact op

Waar wordt een verstopping door veroorzaakt?

Een verstopping van het riool kan veroorzaakt worden door oneigenlijk gebruik, doorspoelen van bijvoorbeeld vochtige doekjes, ophoping van vet, etensresten, wortelgroei, zand dat binnen komt via breuken of andere beschadigingen en verzakkingen.

Neem contact op

Riocare beschikt over een gespecialiseerd team dat altijd voor u klaarstaat. Met onze 24/7-service zorgen wij ervoor dat uw rioleringsproblemen zo snel mogelijk zijn opgelost.

Meer over onsOnze service

Hoe kan ik zelf mijn riool ontstoppen?

Het is natuurlijk fijn en handig als uzelf het riool kunt ontstoppen. Zo kunt u zo snel mogelijk weer gebruik maken van uw toilet, wasbak of douche. Wij zullen kort toelichten hoe u uw riool wellicht zelf kunt ontstoppen.

Het belangrijkste is om eerst te achterhalen waar de verstopping zit. Merkt u bijvoorbeeld dat zich problemen voordoen bij zowel het toilet als bij wasbak? Dan zit het probleem hoogstwaarschijnlijk in de riolering onder uw huis. Dit zou u ook kunnen merken aan als u de gootsteen hoort borrelen wanneer u het toilet doorspoelt. Als het probleem zich inderdaad in de riolering onder uw huis bevindt, kunt u het probleem niet zelf verhelpen. Neem dan gerust contact  met ons op, dan helpen wij u graag van het rioleringsprobleem af.

Door een redelijk hoeveelheid water door de verschillende afvoeren te spoelen, kunt u de verstopping lokaliseren. Bevindt het probleem zich bij slechts één afvoer? Dan kunt u proberen de verstopping zelf te verhelpen.

Soda

U kunt met een theelepel wat soda in de afvoer scheppen en dit een aantal minuten laten intrekken. Spoel de afvoer vervolgens goed door met kokend water. Deze stap moet u een aantal keer herhalen. Door de ontvettende werking van soda zullen haren en zeepresten sneller loslaten. Dit kan wellicht al genoeg zijn om de blokkade in uw riolering te verhelpen.

Ontstopper

Het gebruik van een ontstopper is een redelijk bekende manier om zelf een riool te ontstoppen. Door het gebruik van een ontstopper kunt u een drukverschil in de afvoer creëren. Dit drukverschil kan ervoor zorgen dat hetgeen wat de problemen veroorzaakt, loskomt. U merkt dat het werkt wanneer een deel van het restafval na een tijd uit de afvoer komt. Spoel na het ‘ploppen’ goed na met water. Wellicht moet u het ‘ploppen’ een aantal keer herhalen, voordat de afvoer weer goed doorloopt.

Ontstoppingsmiddelen

Wellicht had u de ontstoppingsmiddelen al wat eerder in het rijtje verwacht, maar het heeft een rede dat we deze als laatste bespreken. Hoewel u in de schappen van de supermarkt genoeg ontstoppingsmiddelen kunt vinden, raden wij het gebruik hiervan ten zeerste af. Het gebruik van deze chemische middelen kan namelijk een heel negatief effect hebben op uw afvoer en op uw huid wanneer het hierop komt. Daarbij vervuilt u hiermee ook het water in de riolering, wat onnodig is.

Onze service

Wat kost het om riolering te laten ontstoppen?

De kosten voor het laten ontstoppen van uw riool zijn afhankelijk van hoe lang onze mensen nodig hebben om het probleem voor u op te lossen. Bij Riocare werken wij met een starttarief voor de ontstoppingsdienst vanaf € 110,-, waarbij een halfuur arbeid, voorrijkosten en gebruik van materieel zitten inbegrepen. Dit starttarief is voor particulieren inclusief btw. Wilt u een verstopping laten oplossen voor uw bedrijf, dan geldt ook het starttarief van € 110,- en is de prijs exclusief btw.

In de avonduren, weekenden en op nationale feestdagen werken we met andere tarieven. Meer informatie hierover kunt u vinden op onze algemene dienstenpagina 

Hoe gaat het laten ontstoppen van mijn riool in zijn werk?

Dat is afhankelijk van waar de verstopping zich bevindt en hoe groot deze verstopping is. Bevind de verstopping zich buiten, dan wordt er gebruik gemaakt van een hogedruk rioolreinigingsmachine. Hiermee wordt de rioolleiding onder hoge druk met water gereinigd en zo ook ontstopt. Bevind de verstopping zich binnen, dan wordt er gebruik gemaakt van speciaal gereedschap die de ongewenste materialen als het ware lost wrikt en deels ook mee terug neemt uit de te reinigen leiding. Middels deze wijze van riool ontstoppen blijft de rioolleiding geheel intact. 

Garantiepakket

Hoe lang duurt het laten ontstoppen van mijn riool?

In 80% van de gevallen lossen wij uw rioolprobleem binnen het eerste half uur op. Zo betaalt u niet meer dan het starttarief en werkt uw riolering weer optimaal. Is dit niet het geval en denken wij langere tijd nodig te hebben om uw riool te ontstoppen, dan worden verdere stappen altijd eerst met u als opdrachtgever overlegd.

Moet ik thuisblijven wanneer mijn riool wordt ontstopt?

Thuisblijven wanneer wij het rioolprobleem aan het oplossen zijn is niet noodzakelijk, het is wel handig dat u bereikbaar blijft voor eventueel overleg. Het is uiteraard wel van belang dat wij naar binnen of het terrein op kunnen. Wij laten de werkplek netjes achter en trekken de deur achter ons dicht als we klaar zijn met het ontstoppen van uw riolering.

Waar gaat het materiaal naartoe waardoor de verstopping wordt veroorzaakt?

Het materiaal waardoor de verstopping wordt veroorzaakt, wordt bij het ontstoppen als het ware lost gewrikt. Het grootste deel wordt direct, door middel van spoeling met water, afgevoerd en verder het riool in geloosd met als eindbestemming de rioolwaterzuiveringsinstallatie.

Neem contact op

Is het ontstoppen of inspecteren schadelijk voor mijn riolering?

Nee, doordat wij uitsluitend gebruik maken van modern en gespecialiseerd materieel kunnen wij ten alle tijde ons materieel exact aanpassen op de diameter van de rioolleiding. In combinatie met jarenlange ervaring en kennis weten wij uw riolering geheel intact te houden.

Wat als ik na een tijdje weer problemen krijg met mijn riool?

Heeft u binnen 4 weken na het laten ontstoppen van uw riool last van dezelfde problemen, dan heeft u recht op garantie. Wij zullen dan kosteloos het probleem komen verhelpen. Hier zit echter wel de voorwaarde aan verbonden dat het gaat op dezelfde problemen, in hetzelfde gedeelte van het riool, en dat er geen sprake is geweest van oneigenlijk gebruik van uw riolering. Ook dient desbetreffend deel vrij te zijn van materialen die niet thuis horen in het riool. 

Meer informatie over de garantie bij het ontstoppen van uw riool, kunt u vinden op de pagina over ons garantiepakket.

Garantiepakket