Skip to main content

Riool ontstoppen

Riool ontstoppen? Dan bent u bij Riocare aan het juiste adres. Het ontstaan van een verstopping kan meerdere oorzaken hebben. Ongeacht het probleem, Riocare helpt u bij het ontstoppen van uw riool, gootsteen, afvoer of toilet en lost het probleem op. Zo zorgen wij dat u het afvalwater weer goed kan afvoeren. 

Uw riool ontstoppen, dat doen wij bij Riocare uitsluitend met hoogwaardig en gespecialiseerd materieel. Het ontstoppen gebeurt zonder enige schade toe te brengen aan de leiding. We gaan zorgvuldig te werk en zorgen dat de werkplek zo schoon mogelijk blijft.

Neem contact op

Waar wordt een verstopping door veroorzaakt?

Een verstopping van het riool kan veroorzaakt worden door oneigenlijk gebruik. Denk aan het doorspoelen van vochtige doekjes, etensresten of ophoping van vet. Maar ook wortelgroei, zand dat binnenkomt via breuken of andere beschadigingen en verzakkingen kunnen een verstopping veroorzaken. In dit geval is het belangrijk dat u uw riool, gootsteen, afvoer of toilet laat ontstoppen.

Neem contact op

Riool ontstoppen? Riocare beschikt over een gespecialiseerd team dat altijd voor u klaarstaat. We zijn 24/7 bereikbaar, zo zorgen wij dat uw rioleringsproblemen zo snel mogelijk worden opgelost.

Meer over onsOnze service

Hoe kan ik mijn riool zelf ontstoppen?

Het is natuurlijk fijn en handig als u zelf het riool kunt ontstoppen. Zo kunt u zo snel mogelijk weer gebruik maken van uw toilet, gootsteen, wasbak of douche. Wij helpen u graag! 

Het is belangrijk om eerst te achterhalen waar de verstopping zich bevindt. Merkt u bijvoorbeeld dat problemen zich voordoen bij zowel het toilet als bij de wasbak? Dan zit het probleem hoogstwaarschijnlijk in de riolering onder uw huis. Dit zou u ook kunnen merken als u de gootsteen hoort borrelen wanneer u het toilet doorspoelt. Als het probleem zich inderdaad in de riolering onder uw huis bevindt, kunt u het probleem niet zelf verhelpen. Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag van uw rioleringsprobleem af.

Loopt het water in de wastafel niet goed weg of blijft er water in uw douche staan? Dan zijn zeepresten of haren vaak de boosdoener. In dit geval bevindt het probleem zich niet in de riolering onder uw huis, maar bij slechts één afvoer. In dit geval kunt u proberen de verstopping zelf te verhelpen. Door een redelijke hoeveelheid water door de verschillende afvoeren te spoelen, kunt u de verstopping lokaliseren.

Soda

U kunt uw riool ontstoppen met behulp van soda. Schep met een theelepel wat soda in de afvoer en laat dit een aantal minuten intrekken. Spoel de afvoer vervolgens goed door met kokend water. Deze stap dient u een aantal keer te herhalen. Door de ontvettende werking van soda zullen haren en zeepresten sneller loslaten. Dit kan wellicht al genoeg zijn om de blokkade in uw riolering te verhelpen.

Ontstopper

Het gebruik van een ontstopper is een redelijk bekende manier om zelf uw riool te ontstoppen. Door het gebruik van een ontstopper kunt u een drukverschil in de afvoer creëren. Dit drukverschil kan ervoor zorgen dat hetgeen wat de problemen veroorzaakt loskomt. U merkt dat het werkt wanneer een deel van het restafval na een tijd uit de afvoer komt. Spoel na het ‘ploppen’ goed na met water. Wellicht moet u het ‘ploppen’ een aantal keer herhalen, voordat de afvoer weer goed door loopt.

Ontstoppingsmiddelen

Wellicht had u de ontstoppingsmiddelen al wat eerder in het rijtje verwacht, maar het heeft een reden dat we deze als laatste bespreken. Hoewel u in de schappen van de supermarkt genoeg ontstoppingsmiddelen kunt vinden, raden wij het gebruik hiervan ten zeerste af. Het gebruik van deze chemische middelen kan namelijk een negatief effect hebben op uw afvoer en huid. Daarbij vervuilt u hiermee onnodig het water in de riolering. Kortom, uw riool ontstoppen met behulp van ontstoppingsmiddelen is geen goed idee.

Onze service

Kosten riool ontstoppen

Bij Riocare werken wij met een vast starttarief. Een halfuur arbeid, voorrijkosten en gebruik van materieel zijn inbegrepen. Dit starttarief is voor particulieren inclusief btw. Wilt u een verstopping laten oplossen voor uw bedrijf, dan geldt het starttarief exclusief btw. In 80% van de gevallen wordt het probleem binnen een halfuur opgelost. U betaalt in dit geval niet meer dan het starttarief. Indien onze specialisten meer tijd nodig hebben, zullen zij u hier zo goed als kan van op de hoogte stellen. 

In de avonduren, weekenden en op nationale feestdagen werken we met andere tarieven. Meer informatie over de tarieven kunt u vinden op onze algemene dienstenpagina.

Riool ontstoppen, hoe gaat het in zijn werk?

Dat is afhankelijk van een aantal zaken. Het is allereerst belangrijk om te weten waar de verstopping zich bevindt. Daarnaast is ook de omvang van de verstopping van belang. Bevindt de verstopping zich buiten, dan wordt er gebruik gemaakt van een riool reinigingsmachine. Hiermee wordt de rioolleiding onder hoge druk met water gereinigd en zo ook ontstopt. Bevindt de verstopping zich binnen, dan wordt er gebruik gemaakt van speciaal gereedschap. Het gereedschap freest de ongewenste materialen als het ware los en kan in sommige gevallen ook een deel van materialen mee terug uit de leiding nemen. Middels deze wijze van riool ontstoppen blijft de rioolleiding over het algemeen geheel intact.  

Garantiepakket

Hoe lang duurt het laten ontstoppen van mijn riool?

In 80% van de gevallen lossen wij uw rioolprobleem binnen het eerste half uur op. Zo betaalt u niet meer dan het starttarief en werkt uw riolering weer optimaal. Is dit niet het geval en denken wij langer tijd nodig te hebben om uw riool te ontstoppen, dan worden verdere stappen eerst met u overlegd.

Moet ik thuisblijven wanneer jullie mijn riool ontstoppen?

Thuis zijn wanneer wij uw riool ontstoppen is niet noodzakelijk maar heeft wel de voorkeur. Het is in beide gevallen van belang dat u bereikbaar blijft voor eventueel overleg of overige zaken. Wij laten de werkplek netjes achter en trekken de deur achter ons dicht als we klaar zijn met het ontstoppen, onderzoeken of vernieuwen van uw riolering.

Wat gebeurt er met het materiaal dat de verstopping veroorzaakt?

Het materiaal waardoor de verstopping wordt veroorzaakt, wordt bij het ontstoppen als het ware los gefreest. Het grootste deel wordt direct, door middel van het spoelingswater, afgevoerd en verder het riool in geloosd. Eindbestemming: de rioolwaterzuiveringsinstallatie.

Neem contact op

Is het ontstoppen of inspecteren schadelijk voor mijn riolering?

Nee, in eerste instantie is uw riool ontstoppen is niet schadelijk. Doordat wij uitsluitend gebruik maken van modern en gespecialiseerd materieel kunnen wij ten alle tijde ons materieel exact aanpassen op de diameter van de rioolleiding. In combinatie met onze jarenlange ervaring en kennis weten wij uw riolering geheel intact te houden en ontstaat er geen schade. Echter komt het regelmatig voor dat er na het ontstoppen bestaande schades aan het licht komen waar verdere actie op ondernomen dient te worden. 

Wat als ik na een tijdje weer problemen krijg met mijn riool?

Heeft u binnen 4 weken na het ontstoppen van uw riool last van dezelfde problemen? Dan heeft u recht op garantie. Wij zullen in dit geval het probleem kosteloos opnieuw verhelpen. Hier zitten echter wel de volgende voorwaarden aan verbonden: het moet gaan over dezelfde problemen, in hetzelfde gedeelte van het riool en er mag geen sprake zijn geweest van oneigenlijk gebruik van uw riolering. Ook dient het deel vrij te zijn van materialen die niet thuis horen in het riool. 

Meer informatie over de garantie bij het ontstoppen van uw riool, kunt u vinden op de pagina over onze garantiebepaling.

Garantie

Vragen

Open chat
Hallo, welkom bij Riocare!
Hoe kan ik je helpen?