Skip to main content

Riolering vervangen

Wanneer uit onderzoek blijkt, door middel van bijvoorbeeld een camera inspectie, dat de problemen dermate groot zijn, kan het zijn dat uw riolering vervangen dient te worden. Het kan ook slechts om een gedeelte van de riolering gaan dat vervangen moet worden. 

Wanneer bovenstaande aan de orde is, zullen wij altijd met u in overleg gaan over de beste en meest passende oplossing.

Neem contact op

Wanneer moet mijn riolering vervangen worden?

Wanneer uw rioleringsproblemen zich meerdere keren opnieuw voordoen na het oplossen ervan, adviseren wij u om uw riolering te laten inspecteren door ons team. Tijdens een rioolinspectie kijken onze specialisten of er sprake is breuken, verzakkingen of andere problemen. Wanneer het probleem niet van bovenaf is op te lossen, dient het gedeelte waarin het probleem zich bevind vervangen te worden.

Denkt u dat uw riolering toe is aan vervanging, neemt u dan contact met ons op. Wij zullen uw riolering inspecteren en met onze expertise bekijken of vervangen inderdaad nodig is. Onze specialisten zullen vervolgens, in overleg met u, tot een oplossing komen.

Riocare beschikt over een gespecialiseerd team dat altijd voor u klaarstaat. Met onze 24/7-service zorgen wij ervoor dat uw rioleringsproblemen zo snel mogelijk zijn opgelost.

Meer over onsOnze service

Wat kost het om riolering te vervangen?

De prijs voor het vervangen of herstellen van de riolering hangt af van meerdere factoren. We kunnen u daarom dus geen inschatting geven van de kosten. Mocht u behoefte hebben aan een specifiekere prijsindicatie, kunt u altijd bellen met één van onze medewerkers voor advies of een offerte.

Wilt u liever niet bellen? U kunt ons ook altijd mailen of het contactformulier invullen. 

Neem contact op

ONTSTOPPEN

ONDERZOEKEN

VERNIEUWEN

Hoe gaat het vervangen van de riolering in zijn werk?

Ons motto is ‘ontstoppen, onderzoeken, vernieuwen’. In de meeste gevallen gaat er bij vernieuwingswerk of herstelwerkzaamheden een verstopping vooraf. Blijft de verstopping terugkomen of vermoed een van onze specialisten dat er meer aan de hand is, wordt er in overleg met de opdrachtgever een rioolinspectie met een camera uitgevoerd. Als uit het inspectierapport blijkt dat het vernieuwen van het rioolstelsel of een gedeelte hiervan noodzakelijk is, wordt het werk opgenomen en een offerte op maat opgesteld. Wordt hier akkoord op gegeven, dan nemen wij de camera inspectie voor onze rekening.

Onze service

Moet mijn vloer open worden gebroken bij het vervangen van de riolering?

Bij het vervangen van riolering kan het voorkomen dat er een gedeelte van bijvoorbeeld uw tuin of vloer binnen opengebroken dient te worden. Uiteraard doen wij als team Riocare ons uiterste best om dit zo veel mogelijk te beperken. Alles wat opengebroken dient te worden, wordt ook weer in oude staat teruggebracht. Wij laten het eruit zien alsof er niks gebeurd is.

Garantiepakket

Kan ik problemen krijgen met de aansluiting op mijn sanitaire, nadat mijn riolering is vervangen?

Problemen met het sanitaire na het vervangen van de riolering zijn uitgesloten. De werkplek wordt door de specialisten van Riocare teruggebracht naar oude staat. Zij vertrekken niet zonder dat een juiste doorstroming gecontroleerd is.

Kunnen kosten ook verrekend worden met de gemeente?

Iedere woning is voorzien van een eigen erfscheidingsput. Deze bevind zicht meestal tegen de erfgrens van uw perceel. Dit is de grens tussen uw grond en de gemeentegrond. Wanneer er zich een rioolprobleem voordoet en de oorzaak bevindt zich vanaf uw zijde achter de erfscheidingsput, dan komen in veel gevallen de kosten voor rekening van de gemeente. Mocht het zo zijn dat de eigenaar van het perceel de veroorzaker is van het rioolprobleem, dan kan de gemeente de kosten komen verhalen op de eigenaar.

Welk materieel gebruiken jullie bij Riocare?

Wij als Riocare, uw lokale rioolspecialist, werken uitsluitend met het meest moderne en geavanceerd materieel. Dit om het rioolstelsel volledig intact te kunnen houden, maar ook om onze negatieve impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken. Of het nu gaat om hogedruk rioolreinigingsmachines uitgerust met een zuinige brandstofmotor, elektrisch gereedschap, inspectiecamera’s of bedrijfsbussen voorzien van een euro 6 motor. Door bewust te ondernemen, proberen wij rekening te houden met ieder zijn omgeving.

Neem contact op
Open chat
Hallo, welkom bij Riocare!
Hoe kan ik je helpen?