Skip to main content

Riolering vervangen

Wanneer uit onderzoek blijkt, door middel van bijvoorbeeld een camera inspectie, dat de problemen dermate groot zijn, kan het zijn dat uw riolering vervangen of gerenoveerd dient te worden. Het kan ook slechts om een gedeelte van de riolering gaan dat vervangen of gerenoveerd moet worden. 

Wanneer bovenstaande aan de orde is, zorgt Riocare voor de best passende en meest structurele oplossing. 

Neem contact op

Wanneer moet mijn riolering vervangen worden?

Wanneer uw rioleringsproblemen zich meerdere keren opnieuw voordoen na het oplossen ervan, adviseren wij u om uw riolering te laten inspecteren door  één van onze inspecteurs. Tijdens een rioolinspectie kijken onze specialisten of er sprake is breuken, verzakkingen of andere problemen. Wanneer het probleem niet van bovenaf is op te lossen dient het gedeelte waarin het probleem zich bevind vervangen of gerenoveerd te worden.

Denkt u dat uw riolering toe is aan vervanging, neem dan contact met ons op. Wij zullen uw riolering inspecteren en met onze expertise bekijken of vervangen inderdaad nodig is. Onze specialisten zullen vervolgens, in overleg met u, tot een duurzame oplossing komen.

Riocare beschikt over een gespecialiseerd team en heeft een oplosing voor elk rioleringsprobleem.  

Meer over onsOnze service

Wat kost het om riolering te vervangen?

De prijs voor het vervangen, herstellen of renoveren van de riolering hangt af van meerdere factoren. Omdat het maatwerk betreft kunnen wij u niet zomaar een inschatting geven van de kosten. Mocht u behoefte hebben aan een specifiekere prijsindicatie, kunt u altijd bellen met één van onze medewerkers voor advies of een offerte.

Wilt u liever niet bellen? U kunt ons ook altijd mailen of het contactformulier invullen. 

Neem contact op

ONTSTOPPEN

ONDERZOEKEN

VERNIEUWEN

Hoe gaat het vervangen van de riolering in zijn werk?

Ons motto is ‘ontstoppen, onderzoeken, vernieuwen’. In de meeste gevallen gaat er bij vernieuwingswerk of herstelwerkzaamheden een verstopping vooraf. Blijft de verstopping terugkomen of vermoed een van onze specialisten dat er meer aan de hand is, wordt er in overleg met de opdrachtgever een rioolinspectie met een camera uitgevoerd. Als uit het onderzoek blijkt dat het vernieuwen of renoveren van het rioolstelsel of een gedeelte hiervan noodzakelijk is, wordt het werk met uw goedkeuring opgenomen en een offerte op maat opgesteld. Hierin staat omschreven wat het werk precies inhoud en uiteraard wat dit exact gaat kosten, zo komt u achteraf niet voor verassingen te staan.

Onze service

Moet mijn vloer open worden gebroken bij het vervangen van de riolering?

Bij het vervangen van riolering kan het voorkomen dat er een gedeelte van bijvoorbeeld uw tuin of vloer binnen opengebroken dient te worden. Uiteraard doen wij als team Riocare ons uiterste best om dit zo veel mogelijk te beperken. 

Garantiepakket

Kan ik problemen krijgen met de aansluiting op mijn sanitaire, nadat mijn riolering is vervangen?

Problemen met het sanitair na het vervangen van de riolering zijn uitgesloten. De werkplek wordt door de specialisten van Riocare teruggebracht naar oude staat. Zij vertrekken niet zonder dat een juiste doorstroming gecontroleerd is.

Kunnen kosten ook verrekend worden met de gemeente?

Iedere woning is voorzien van een eigen erfscheidingsput. Deze bevind zicht meestal tegen de erfgrens van uw perceel. Dit is de grens tussen uw grond en die van de gemeente. Wanneer er zich een rioolprobleem voordoet en de oorzaak bevindt zich vanaf uw zijde achter de erfscheidingsput, dan komen in veel gevallen de kosten, of een deel hiervan, voor rekening van de gemeente. Mocht het zo zijn dat de eigenaar van het perceel de veroorzaker is van het rioolprobleem, dan kan de gemeente de kosten komen verhalen op de eigenaar.

Welk materieel gebruiken jullie bij Riocare?

Wij als Riocare, uw lokale rioolspecialist, werken uitsluitend met het meest moderne en geavanceerde materieel. Dit om het rioolstelsel volledig intact te kunnen houden, maar ook om onze negatieve impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken. Of het nu gaat om hogedruk rioolreinigingsmachines uitgerust met een zuinige brandstofmotor, elektrisch gereedschap, inspectiecamera’s of bedrijfsbussen voorzien van een euro 6 motor. Door maatschappelijk verantwoord te ondernemen proberen wij de negatieve impact op onze omgeving zo veel als mogelijk te beperken en onze positieve impact te blijven vergroten. 

Neem contact op

Vragen

Open chat
Hallo, welkom bij Riocare!
Hoe kan ik je helpen?