Skip to main content

Een verstopt doucheputje ontstaat vaak door een verzameling van haar, vet en zeepresten. Door een verstopping op tijd te herkennen kun je grotere problemen voorkomen. Als het water langzaam begint weg te lopen uit de douchecabine en er een onaangenaam luchtje hangt, weet je dat het doucheputje verstopt zit. Wacht je te lang met schoonmaken dan loop je het risico dat er een ernstige verstopping ontstaat. In het ergste geval overstroomt de douchekabine en ontstaat er waterschade in de badkamer. Stilstaand water is een bron voor bacteriën en veroorzaakt daarmee vieze luchtjes. De levensduur van je leidingen wordt hiermee ook nog eens korter.

Merk jij tijdens het douchen dat het water niet goed wegloopt? Weet je niet hoe je het doucheputje ontstopt krijgt? Lees dan verder, want wij leggen je precies uit wat je kunt doen om je doucheputje te ontstoppen!

Toch hulp nodig van de professional? Wij staan voor je klaar!

Neem contact opLees meer over Riocare

Ontstoppen met alledaagse schoonmaakmiddelen

Voordat je de hulp inschakelt van professionals wil je natuurlijk zeker weten of je het probleem zelf kunt verhelpen. In sommige gevallen is kokend water al genoeg om de verstopping te verhelpen. Veel zeepresten worden zo al weggespoeld. Werkt dit niet? Dan kun je baking soda en schoonmaakazijn gebruiken. Dit doe je door heet water te mengen met baking soda en schoonmaakazijn en dit vervolgens door het doucheputje te gieten. Zorg dat je het putje goed afsluit. Houd deze voor minimaal een half uur gesloten en giet er daarna nog een keer kokend heet water doorheen.

Schoonmaakmiddelen

Andere manieren om het doucheputje te ontstoppen

Als de verstopping voornamelijk door haren is ontstaan kun je het doucheputje ook met je handen ontstoppen. Zit de verstopping dieper? Kun je er met je handen niet bij? Dan kun je een ijzerdraadje gebruiken. Maak hier een haakje van en haal zo eenvoudig de haren die dieper in het putje zitten eruit.

Een andere manier om een doucheputje te ontstoppen is met een plopper. Plaats de rubberen kap over het doucheputje en druk heen en weer om zo druk op het doucheputje te zetten. De verstopping raakt zo los en verdwijnt in de afvoer. Dit is alleen een goede oplossing als het doucheputje lichtelijk verstopt is.

Nog een goede manier om je doucheputje te ontstoppen is met een ontstoppingsveer. Rol de ontstoppingsveer uit en duw hem door de afvoer. Zo wrik je de de haren en zeepresten die voor de verstopping zorgen los, waardoor je deze er gemakkelijker uit kunt halen. Zorg er wel voor dat je de verstopping niet in de afvoer laat verdwijnen, maar haal het eruit en gooi het bij het afval. Zo voorkom je de kans dat er een verstopping ontstaat in de leidingen. Deze ontstoppingsveer is een goede oplossing als de verstopping dieper zit en niet te bereiken is met een ijzerdraadje of je handen.

Verstopping van het doucheputje voorkomen

Voorkomen is beter dan verhelpen. Dit scheelt je uiteindelijk veel tijd en moeite. Je komt natuurlijk nooit helemaal af van haar, zeepresten en vet van je huid. Maar je kunt een verstopping wel voorkomen door: 

  • Na elke douchebeurt de achtergebleven haren uit het putje weg te halen.
  • Na het douchen heel heet water door het putje laten lopen. Zo spoelen overgebleven zeepdeeltjes gemakkelijker weg.
  • Een rooster te plaatsen op het doucheputje, zodat alle haren hierin opgevangen worden. Zo kun je het rooster na het douchen gemakkelijk schoonmaken.

Douchekop

Heb je last van een ernstige verstopping?

Heb je alle trucjes al uit de kast gehaald maar blijft het doucheputje verstopt? Dan is het tijd om een professional in te schakelen. Riocare is gespecialiseerd in het verhelpen van verstoppingen. Wij bieden goede service, gespecialiseerd en behulpzaam personeel en je komt bij ons niet voor onverwachte kosten te staan. Riocare is jouw lokale rioolspecialist. Kunnen wij jou helpen? Neem hier contact met ons op.

Neem contact opLees meer over Riocare
Open chat
Hallo, welkom bij Riocare!
Hoe kan ik je helpen?