Skip to main content

Last van een verstopt toilet?

Een verstopt toilet is te herkennen aan een aantal onaangename kenmerken:

 • het water loopt niet meer weg, maar komt alleen maar omhoog
 • bovendrijvend toiletpapier
 • borrelende en vreemde geluiden uit het toilet
 • een vervelende geur

Heeft u last van een van deze genoemde kenmerken? Dan is er een grote kans dat uw toilet is verstopt. Erg vervelend. We vertellen u graag over wat u nu wel en vooral niet moet doen. Ook vertellen we u hoe een verstopt toilet te voorkomen, oorzaken en oplossingen.

Bel direct regio NijmegenBel direct regio Arnhem

Uw toilet weer ontstopt

Allereerst is het belangrijk het probleem niet te negeren. Wanneer een van de bovenstaande kenmerken zich voordoet is het meer dan tijd om actie te ondernemen. We zien vaak dat mensen eerst zelf aan de slag gaan voordat ze professionele hulp inschakelen. Voor een tijdelijke oplossing werkt dit vaak eventjes, maar vaak is er meer aan de hand. We raden dus altijd aan om professioneel advies in te winnen.

Uw toilet ontstoppen, dat doen wij bij Riocare uitsluitend met hoogwaardig en gespecialiseerd materieel. Het ontstoppen gebeurt zonder enige schade toe te brengen aan de leiding. We gaan zorgvuldig te werk en zorgen dat de werkplek schoon blijft.

Neem contact opMeer over ons

Kosten toilet ontstoppen

Bij Riocare werken we met een vast starttarief. Daarbij is inbegrepen:

 • Voorrijkosten
 • 30 minuten arbeid
 • Gebruik van materieel

Voor particulieren is dit starttarief inclusief btw. Wilt u een verstopping laten oplossen voor uw bedrijf, dan geldt het starttarief exclusief btw. In de avonduren, weekenden en op nationale feestdagen werken we met andere tarieven. Meer informatie over de tarieven kunt u vinden op onze algemene dienstenpagina.

In 80% van de gevallen wordt het probleem binnen een half uur opgelost. U betaalt in dat geval niet meer dan het starttarief. Indien onze specialisten meer tijd nodig hebben, zullen zij u hier zo goed als kan van op de hoogte stellen.

Neem contact opMeer over onze tarieven

Snel ingrijpen bij een verstopt toilet

Toilet verstopt? Onderneem snel actie. Helaas lost het probleem zich zelden vanzelf op. Daarnaast kan wachten leiden tot grotere problemen, zoals overstromingen of schade aan sanitaire leidingen. Schakel professionele hulp in. Tot die tijd zijn er een aantal dingen die u kunt doen, of vooral niet moet doen.

Wat kunt u zelf doen bij een verstopt toilet?

Wanneer uw toilet verstopt is, zijn er een aantal dingen die u zelf kunt uitvoeren om de verstopping op te lossen. Vaak adviseren we mensen ook vooral dingen NIET te doen. We geven u graag advies:

Dit kunt u beter niet doen

 • Blijven doorspoelen
  Wanneer u merkt dat uw toilet niet meer goed doorspoelt, druk dan niet nog vaker op de knop om door te trekken. Het laat de vermoedelijke verstopping niet verdwijnen en de wc-pot zal uiteindelijk overstromen.

 

 • Prik niet met scherpe voorwerpen in de pot
  Met scherpe voorwerpen (zoals kledinghangers, schroevendraaiers, ijzerdraad) in uw toilet gaan prikken en graaien om de verstopping weg te krijgen, is geen goed idee. De vermoedelijke verstopping duwt u op deze manier enkel verder, waardoor het uiteindelijk alleen maar moeilijker wordt om te verwijderen. Bovendien is de kans groot dat u uw toilet beschadigt.

 

 • Giet geen kokend water in het toilet
  Door kokend water in het toilet te gieten kan, door het plotselinge temperatuurverschil, uw porselein wc-pot barsten.

 

 • Zet geen chemische middelen in
  Alhoewel er genoeg ontstoppingsmiddelen in de supermarkt te vinden zijn, raden wij het gebruik ervan ten zeerste af. Het gebruik ervan kan onomkeerbare schade aan uw sanitaire leidingen, huid en milieu veroorzaken.

Dit kan u wel doen

 • Gebruik de klassieke ontstopper
  Gebruik een ontstopper. Dit bekende hulpmiddel werkt vaak nog het meest efficiënt wanneer uw toilet verstopt zit. Plaats de ontstopper over de afvoeropening in het toilet en duw en trek krachtig om een zuigend effect te creëren. Dit kan helpen om de verstopping los te maken. Zorg ervoor dat er voldoende water in het toilet staat om een goede zuigkracht te creëren.
 • Voelen met rubberen handschoenen
  Kijk goed of je de verstopping ziet zitten. Trek rubberen handschoenen aan en voel in de afvoer van het toilet. Probeer op deze manier de verstopping te verwijderen.
 • Gebruik soda en natuurazijn
  Gooi wat soda in het toilet. Laat dit een paar minuten intrekken en gooi er vervolgens een scheut natuurazijn bij. Dit veroorzaakt een reactie waardoor het water gaat bubbelen en schuimen. Laat dit zo lang mogelijk trekken. Probeer na een tijdje wat warm water in het toilet te gieten om te kijken of de verstopping is verholpen. Het gebruik van soda en natuurazijn is een milieuvriendelijke keuze en zal uw sanitaire leidingen en wc-pot niet beschadigen.
 • Schakel professionele hulp in
  Mochten bovenstaande tips niet lukken, dan is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen. Dankzij onze kennis, ervaring en moderne materiaal is uw toilet snel weer ontstopt. We gaan zorgvuldig te werk en zorgen dat de werkplek schoon blijft.
Bel direct regio NijmegenBel direct regio Arnhem

Oorzaken van een verstopt toilet

Uw toilet kan verstopt raken door verschillende oorzaken.

 • Het doorspoelen van teveel (vochtig)toiletpapier
 • Voorwerpen die niet bedoeld zijn om door te spoelen (wattenstaafjes, dameshygiene, luiers, etc)
 • Ophoping van vuil en zeepresten
 • Verouderde leidingen
 • Boomwortels
 • Verzakkingen, scheuren of breuken

Hoe lang duurt het laten ontstoppen van mijn toilet?

In 80% van de gevallen lossen wij uw verstopte toilet binnen een halfuur op. In dat geval betaalt u niet meer dan het starttarief. Mocht het zo zijn dat we langer met uw verstopte toilet bezig zijn dan een half uur, dan komt er 25% van het op dat moment geldende tarief per kwartier bij. We houden u zo veel mogelijk betrokken bij de werkzaamheden en zullen u dan ook zolang het kan, op de hoogte brengen van de vorderingen.

Moet ik thuisblijven wanneer jullie mijn toilet ontstoppen?

Het is niet noodzakelijk dat u thuis bent of blijft wanneer wij uw toilet ontstoppen. Uiteraard is het wel belangrijk dat wij naar binnen kunnen. Daarnaast is het prettig als u bereikbaar blijft om te kunnen overleggen. Wanneer wij klaar zijn, laten we uw toilet netjes achter, en trekken de deur achter ons dicht.

Is het ontstoppen schadelijk voor mijn toilet?

Nee, uw toilet ontstoppen is niet schadelijk. Wij werken uitsluitend met hoogwaardig en modern materieel. Ons gespecialiseerde materiaal is exact aan te passen op de diameter van de rioolleiding. Ons team bestaat uit ervaren servicemonteurs met de juiste kennis. Daardoor houden wij uw riolering geheel intact en ontstaat er geen schade.

Heb ik garantie dat mijn toilet ontstopt wordt?

Op het moment dat wij bij u werkzaamheden hebben verricht om een probleem op te lossen en dit probleem zich binnen 4 weken opnieuw voordoet, heeft u recht op garantie. Hierbij is wel de voorwaarde dat het gaat om hetzelfde probleem in hetzelfde gedeelte van de riolering en dat er geen onredelijk gebruik is gemaakt van uw riolering.

Lees meer over ons garantiepakket

Is uw toilet niet ontstopt? Geen oplossing = geen kosten

Wij verzekeren u altijd van een oplossing. U betaalt alleen als de verstopping daadwerkelijk is verholpen. Kunnen wij het probleem niet oplossen, hoeft u ons niet te betalen. Hierbij geldt wel: indien er zich vaste obstakels bevinden in de afvoer, zoals boomwortels, opgehoopt vet, beton, ijsvorming of eigen gebruikte ontstoppingsmiddelen, zijn wij wel genoodzaakt om kosten in rekening te brengen.

Neem contact opMeer over ons

Riocare beschikt over een gespecialiseerd team dat altijd voor u klaarstaat. Met onze 24/7-service zorgen wij ervoor dat uw rioleringsproblemen zo snel mogelijk zijn opgelost.

Meer over onsOnze service

Wat anderen over ons zeggen

★★★★★ Vandaag heeft Jordy een hardnekkige verstopping in de keuken prima opgelost met professioneel materiaal.Review author ★★★★★ Vandaag Jordy van RioCare ontvangen. Afvoer badkuip zat potdicht. Hij heeft het uitstekend verholpen. Vakwerk geleverd.Hebt U een uitstekende vakbekwame ontstoppingsdienst nodig zoek dan maar niet verder. Beter dan RioCare vindt U nietReview author ★★★★★ Goede communicatie, compleet verstopte afvoer in de keuken in een mum van tijd verholpen, topbedrijf!Review author ★★★★★ Snel, professioneel en transparant over de kosten. Zeker aan te raden!Review author ★★★★★ Super service! Vriendelijk personeel en ze gaan zeer vakkundig en netjes te werk. Dikke 5 sterren dus 👍Review author ★★★★★ Helaas onlangs te maken gekregen met een verstopping in de keuken. Dit bedrijf gebeld en ze konden super snel. Zelfs nog eerder dan gepland. Daarnaast zijn de tarieven gewoon duidelijk dus je weet meteen waar je aan toe bent. De monteurs werken vakkundig, schoon en zijn zeer vriendelijk. Ik kan dit bedrijf zeker aanbevelen.Review author ★★★★★ Dit bedrijf is zeer professioneel snel netjes en vakkundig dank jullie voor je snelle respons. Jordey bedankt.Review author ★★★★★ Wegens een serieuze verstopping die ik zelf niet kon oplossen Riocare gebeld. Ze komen supersnel. Hebben een berichtenservice zodat je weet dat ze er aan komen. Ze boden zelfs aan om nog eerder te komen dus ze zijn echt begaan met klantgerichtheid. Ontzettend aardige vakmonteur die snel en professioneel te werk ging. Prijs is helemaal prima. Ik bel ze volgende keer weer maar hopelijk was dit de laatste verstopping 😄. Top bedrijf!!Review author ★★★★★ Perfect geholpen! Zeer klantgericht!Review author ★★★★★ Op tijd, netjes, beleefd, professioneel. Kan niet anders dan 5/5 sterren geven dan!Review author ★★★★★ Verstopping in het riool op vakkundige wijze verholpen door deze toppers. Tevens camera-inspectie gedaan. Eerlijke prijzen, goede communicatie en professioneel en vriendelijke personeel. Echt top!Review author ★★★★★ Top bedrijf, alles snel verholpen en vriendelijke jongens die weten wat ze doen.Review author ★★★★★ Vanochtend een verstopping in de keuken laten verhelpen door Riocare. Transparant wat betreft prijzen op de site, een goede ervaring wat betreft het contact en de service van de monteur. Dit bedrijf is de 5-ster reviews absoluut waard.Review author ★★★★★ Zeer netjes en vakkundig werk afgeleverd tegen een zeer redelijke prijs. Alles werkt weer naar behoren . Overigens ook erg vriendelijke vaklui. Al met al een echte aanrader !!Review author ★★★★★ Binnen een uur na melding aanwezig.Eerlijke tarieven en super kwaliteit werk afgeleverd.Zeker aan te bevelen, keurig bedrijfReview author ★★★★★ Ondanks de drukte heeft Riocare na terugbellen toch nog een gaatje kunnen vinden. Vakkundig geholpen door een vriendelijke medewerker. Het kost wat, maar dan is het ook netjes opgelost en ze komen met fatsoenlijke apparatuur. Geen beunhazerij of extra kosten voor onduidelijke zaken. Top!Review author ★★★★★ riocare makkelijkn te bereiken, snelle opvolging en prettige mensen om mee te werken. Eerlijke prijs voor de werkzaamheden.Review author ★★★★★ The drain was blocked in my shower room and I contacted Riocare. They are very responsive and really try to help me out. One day after I called, they came to my place, cleaned my drain and everything works perfectly.They charge a reasonable price. I am quite happy with their service.Review author ★★★★★ Goede en snelle service. Vriendelijk en kundig. Eigenlijk niets aan te merken. Mochten we ooit weer problemen hebben dan bellen we Riocare zeker weer!Review author ★★★★★ Toilet verstopt, riocare gebeld en medewerker (Jordi) kwam prima volgens afspraak. Heeft verstopping verholpen, gaf duidelijk aan wat er moest gebeuren, was meer werk dan half uur (eerste half uur is vast tarief) maar overlegde goed waarvoor extra kosten waren en gaf ook aan dat je als klant soms sommige dingen niet hoeft te doen. Heeft alles goed schoongespoeld en liet met camera zien dat alles verholpen is. Kortom een erg goede ervaring !!Review author ★★★★★ Top service van echte vakmannen, klasse!Review author ★★★★★ Een deel van het werk had ik zelf al uitgevoerd. Het opgraven van de riolering buiten. Deze was goed verstopt. Rio Care heeft netjes en vakkundig het probleem opgelost. Daarnaast ook tips gegeven hoe we het in de toekomst kunnen voorkomen.Review author ★★★★☆ Vanochtend Giovanni op bezoek gehad. Vriendelijk en vakkundig! Met een uur waren we van onze verstopping af. Denkt goed mee en laat de boel weer netjes achter. Dank voor de hulp en goede service!Review author ★★★★★ Nette en vriendelijke jongens! In de ochtend telefonisch contact met ze gehad en in de middag stonden ze op de stoep. Er werd tussentijds netjes gecommuniceerd dat ze iets later waren ivm uitloop van hun vorige klus. De verstopping was binnen notime verholpen. Buiten dat ze vakkundig te werk gingen lieten ze alles ook netjes achter! Ik hoop ze niet vaker te hoeven bellen voor een verstopping thuis maar zal zeker aan ze denken op zakelijk gebied!Review author ★★★★★ Geweldige service van riocare.De gehele riool laten vernieuwen van gressbuis naar pvc.Drie dagen bezig geweest met weghalen en vernieuwen de jongens hebben het super gedaan ze komen de afspraak naar en doen ook nog wat extra’s voor je gewoon geweldig.Ze zijn vriendelijk en denken met je mee en werken super netjes.Als je dus een goed bedrijf zoek, met hard werkende en vriendelijke en ervaren jongens moet je hier zijn.Jongens bedankt jullie zijn super!!!!!!!Wim en BarbaraReview author ★★★★★ Wc verstopt. Perfecte service. Netjes op tijd. Met 40 minuten was het probleem opgelost, half uur tarief betaald. Vakmanschap, alles netjes en functioneel achter gelaten.Review author ★★★★★ Vakmanschap, keurig op tijd, snelle service in het weekend, probleem met 40 minuten verholpen en maar 30 minuten tarief hoeven betalen. Top werk .Review author ★★★★★ Ik kwam bij Riocare terecht omdat ze zo'n hoge review score hadden en omdat ze snel konden komen. Ik was uiteraard sceptisch over de review score (op dat moment 100% een score van 5), maar het leken realistische review scores dus ging ik met Riocare in zee. Dat bleek een goede keus. Ze zijn 2x geweest. De 1ste keer lukte het niet en kwam de verstopping terug, maar er is een garantieperiode waarin het kosteloos wordt opgelost tot het probleem niet meer terugkomt. Na de 2de keer leek het zeer goed opgelost en dat blijkt ook want ik de hele garantieperiode afgewacht voordat ik deze review gaf. Resultaat een dikke 5 ster waard. Het is iets duurder dan de alternatieven, maar valt mee. En perfect en snel geholpen. Echt no nonsense en daar hou ik van. Bovendien erg klantvriendelijk en duidelijk. Super dus. Misschien wel mijn vaste adresje vanaf nu, want het lijkt me moeilijk om beter te kunnen vinden.Review author ★★★★★ Aantal keer hier geweest voor verschillende klussen. Leveren goed werk, aardige gasten. Aanrader!Review author ★★★★★ Geweldige service! Na 1 belletje stonden de heren van Riocare Binnen 1.5 uur op de stoep en hebben onze verstopping van het toilet binnen no time verholpen. Hele schappelijke prijzen. Wij zijn helemaal tevreden over Riocare!Review author ★★★★★ Goede servies, adviezen en mee gedacht voor het verhelpen van ons probleemReview author ★★★★★ We hadden allang een riool lucht in huis maar daar viel mee te leven. Totdat de kelder onder water liep met sop van de wasmachine en toen bleek dat de gresbuis uit 1932 volledig verstopt zat. Ik zag op internet dat RioCare wel heel veel positieve reviews heeft maar ik kan nu bevestigen dat ze allemaal kloppen. Na een paar uur hard werk is het gelukt om de wortels uit de gresbuis te verwijderen en was de verstopping opgelost. Inmiddels is ook de riool lucht in huis verdwenen en de conclusie is dat we daar veel eerder door RioCare naar hadden moeten laten kijken. Er is prima werk geleverd voor een redelijke prijs. Een aanrader voor een lokaal bedrijf.Review author ★★★★★ Ondanks dat het al een drukke werkdag was voor Riocare hebben ze toch tijd weten te vinden om ons binnen 4 uur te ondersteunen met het zoeken naar een verstopping in de waterafvoer van onze woning. Toen duidelijk was dat het probleem zich in de openbare ruimte afspeelde werd direct aangeven dat ze er niets aan mochten doen en dat er contact zou worden gelegd met de gemeente om het probleem over te dragen aan hen. In de avond via een appje op de hoogte gebracht dat de gemeente onderweg was en de volgende dag nog contact gehad of alles netjes was opgelost. Professioneel, klantvriendelijk en communicatief!Review author ★★★★★ In verband met water wat bij toilet en keuken niet meer goed weg liep avonds een bericht gestuurd. Diezelfde avond nog een voorstel voor afspraak de dag erna. Monteur Jordy was keurig op tijd en onder genot van een kopje koffie situatie doorgenomen. Probleem was snel gevonden bij de verzamelput buiten en monteur heeft alles netjes opgelost. Straatwerk werd ook weer netjes dichtgemaakt. Tevens advies voor toekomst gegeven zodat probleem zich niet meer opnieuw voor kan doen. Bij een volgend probleem weet ik ze opnieuw te vinden.Review author ★★★★★ Na een telefonische afspraak gemaakt te hebben was Jordy mooi op tijd . Uitgelegd wat hij ging doen acoord gegeven is hij aan de slag gegaan .Hij had het probleem zo opgelost schoon en netjes alles achter gelaten. Dank daarvoorReview author ★★★★★ Douche afvoer werd gerepareerd. Snel, vakkundig opgelost en een hele vriendelijke monteur. Top!Review author ★★★★★ We zijn super geholpen door Riocare. Verstopte riool in no time verholpen. Alles is weer netjes achtergelaten. Vriendelijk en vakkundig personeel.Review author ★★★★★ Erg goed geholpen door Riocare en er werd goed meegedacht voor een oplossing. Vriendelijke persoon.Review author ★★★★★ Wij hadden gootsteen verstopt .heb gister tegen de avond gebeld en van daag om 12.00 was de monteur er .hij heeft op vakkundigr manier zonder rotzoei de afvoer ontstopt.professionele aanpak zonder peospas.heel goed werk .onze dank is groot.met vriendelijke groet EdReview author ★★★★★ Top bedrijf.Probleem werd snel en professioneel opgelost! Zeker een aanrader en ik weet ook meteen waar ik de volgende keer heen bel als ik weer iets heb.Review author ★★★★★ Riocare heeft ons probleem met de afvoer snel en vakkundig gevonden en opgelost. Ze hebben ook meegedacht met het voorkomen van toekomstige problemen. Dank aan jullie team Riocare, dikke duim omhoog voor jullie!Review author ★★★★★ Gisteren geconstateerd dat de riolering verstopt is. Vandaag opgelost! Super snelle service, vriendelijke en professionele werkwijze!Review author ★★★★★ Riocare heeft bij mij twee regenpijpen vervangen. Waarbij ik voor 1 regenpijp een specifieke wens had, ik wilde graag een y of t-stuk met dop zodat ik het chloorwater van het opzetzwembad ook netjes in het riool kan afvoeren. Ik had vanaf het begin fijn contact, Riocare is echt klantgericht en erg vriendelijk. Ook de twee werknemers die bij mij de klus kwamen klaren (Jordy en (D)Jordy). Vandaag belde Vince mij op om te evalueren. Ook dit waardeer ik erg! En hij vertelde dat de rekening goedkoper is vanwege materiaalkeuze. Hiermee laat Riocare hun eerlijkheid en betrouwbaarheid zien! Kortom: Ik raad Riocare aan!Review author ★★★★★ De heren van Riocare hebben 15 meter riool vernieuwd. Het bedrijf is sterk in communicatie, werkt inzichtelijk, overlegt duidelijk en denkt mee. Daarnaast zijn ze ook nog een harstikke vriendelijk. Goed werk, voor een eerlijke prijs. Een verademing!Review author ★★★★★ Na onze melding werd er al snel contact gezocht. Maandag de afspraak gemaakt (6e), 7e, vandaag meteen in actie. Geholpen door Jordy. Zeer professioneel en geruststellend. Ik dacht dat het nooit meer goed zou komen. Dit tegendeel heeft Jordy bewezen. Werkt allemaal weer perfectt! Heb er van genoten dat het water niet na 34 uur pas weg liep maar binnen 15 seconden!! Super werk geleverd! Volgende keer zeker weer Riocare! Hoop dan alleen bij de buurman!Bedankt, Groeten Maarten!Review author ★★★★★ Onlangs mijn keukenafvoer laten ontstoppen door Jordy van Riocare.Ze konden de volgende dag al langskomen en het ontstoppen was zo gepiept. Top werk!Review authorjs_loader

Open chat
Hallo, welkom bij Riocare!
Hoe kan ik je helpen?