Skip to main content

Verstopt riool?

Loopt het water in uw wasbak niet meer weg? Of hangt er een onaangename geur in uw huis of bedrijf? Dan heeft u mogelijk last van een verstopt riool. Een verstopping in het riool kan erg vervelend zijn. We vertellen u graag meer over de verschillende oorzaken en onze werkwijze. Zo helpen wij u bij het oplossen van de verstopping!

Neem contact op

Wat zijn de oorzaken van een verstopt riool?

Een verstopt riool kent vele oorzaken. Een van de vele oorzaken is het doorspoelen van vaste stoffen. Dit zijn bijvoorbeeld babydoekjes, vochtige doekjes, haar, maandverband, te veel toiletpapier, plastic, vet en olie. Daarnaast kan er sprake zijn van verschoven of gebroken leidingen. Er komt zand naar binnen via beschadigingen of verzakkingen of er groeien boomwortels in de leidingen. Al deze dingen kunnen ervoor zorgen dat u het afvalwater niet goed kunt afvoeren of er een onaangename rioolgeur in uw huis of bedrijf hangt. 

 

Weet u niet waar de verstopping door wordt veroorzaakt? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met het oplossen van het rioleringsprobleem.

Neem contact op

Riocare beschikt over een gespecialiseerd team dat altijd voor u klaarstaat. Met onze 24/7-service zorgen wij ervoor dat uw rioleringsproblemen zo snel mogelijk zijn opgelost.

Meer over onsOnze service

Symptomen van een verstopt riool

Weet u niet zeker of uw riool verstopt is? Het kan lastig zijn om een verstopt riool vast te stellen. Zeker als u niet over het benodigde materieel voor een rioolinspectie beschikt. Er zijn wel een aantal symptomen die wijzen op een verstopping. Wij hebben ze voor u op een rijtje gezet: 

  • Een onaangename rioolgeur. 
  • Een borrelend geluid vanuit de gootsteen of rioolleiding. 
  • Het water stroomt nauwelijks weg of blijft staan. 
  • Het toilet spoelt slecht door. 
  • U heeft last van een lekkage in huis na regenval. 

Heeft u last van een van de volgende symptomen? Dit wijst hoogstwaarschijnlijk op een verstopt riool. Het is belangrijk om dit zo snel mogelijk op te lossen.

Snel ingrijpen bij een verstopt riool

Het kan erg vervelend zijn om te maken te krijgen met een verstopt riool. U kunt bijvoorbeeld geen gebruik maken van uw toilet, wasbak of douche. Daarnaast kunt u ook last krijgen van stankoverlast, ongedierte of een overstroming. Een oplossing kan in deze situatie niet lang op zich laten wachten. Riocare staat daarom 24/7 voor u klaar!

Wat kost het om een riool te ontstoppen?

Bij Riocare werken we met een starttarief van €110,-. Dit is inclusief een half uur arbeid, voorrijkosten en het gebruik van materieel. Afhankelijk van het probleem en de tijd die het kost om het op te lossen wordt het uiteindelijke tarief bepaalt. In 80% van de gevallen lossen wij het probleem binnen het eerste half uur op, zo betaalt u niet meer dan het starttarief en heeft u geen last meer van een verstopt riool. 

Wie betaalt het ontstoppen van het riool?

Over het algemeen komen de kosten voor rekening van de bewoner van het pand. Of dit nu een huurwoning of een koopwoning betreft. Ontstoppingen zijn vaak niet inbegrepen in verzekeringen. U kunt hiervoor het best contact opnemen met uw verzekeringsmaatschappij.

Garantiepakket

Hebben de buren ook last van een verstopt riool?

Dan bevindt de verstopping zich hoogstwaarschijnlijk in het gemeentelijke gedeelte. In dit geval zal de gemeente de kosten op zich nemen. Kunt u niet goed vaststellen waar de verstopping in het riool vandaan komt? Neem gerust even contact met ons op. Wij helpen u graag!

Kan ik mijn riool zelf ontstoppen?

Bevindt het probleem zich bij slechts één afvoer? Dan kunt u proberen de verstopping zelf te verhelpen. Dit kan met behulp van soda of een ontstopper. Het gebruik van ontstoppingsmiddelen raden wij ten zeerste af. Het gebruik van chemische middelen kan namelijk een negatief effect hebben op uw afvoer, uw huid en het milieu.

Hoe lang duurt het ontstoppen van het riool?

In 80% van de gevallen lossen wij het probleem binnen een halfuur op. Dit is uiteraard wel afhankelijk van het probleem. Denken wij langer de tijd nodig te hebben? Dan worden verdere stappen altijd eerst met u overlegd. Uiteindelijk zorgen wij dat u geen last meer heeft van een verstopt riool. 

Open chat
Hallo, welkom bij Riocare!
Hoe kan ik je helpen?