Skip to main content

Onze diensten

Ontstoppen, onderzoeken en vernieuwen, dat is wat wij bij Riocare doen. Ervaart u problemen met uw riolering? Dan gaan wij bekijken hoe wij dit zo goed mogelijk kunnen oplossen voor u. Als dienstverlenend bedrijf in de riolering voeren wij werkzaamheden uit als rioolreiniging, rioolinspectie en het vernieuwen van riool. Zo zorgen wij ervoor dat uw rioleringsproblemen zo snel mogelijk zijn opgelost.

Neem contact op

Riocare ontstoppingsdienst

Bij Riocare hanteren we een vast starttarief voor de ontstoppingsdienst. Dit is inclusief btw voor particulieren en exclusief btw voor bedrijven. Hierbij zijn de voorrijkosten, gebruik van materieel en een half uur arbeid inbegrepen. In 80% van de gevallen lossen wij het rioleringsprobleem binnen het eerste halfuur op, zo betaalt u niet meer dan het starttarief. Mocht het zo zijn dat we langer met een verstopping bezig zijn, komt er 25% van het op dat moment geldend tarief per kwartier bij. Uiteraard houden wij u tijdens de werkzaamheden zoveel als mogelijk betrokken. Betalingen dienen direct aan onze rioleringsspecialist te worden voldaan. Dit kan contant, per pin of QR-code.

Riool ontstoppen

Het ontstoppen van het riool gebeurt middels het reinigen van het riool of de afvoer. Vaak is er bij een verstopping sprake van ophoping van vuil, restafval, vet of wortels. Om het afvalwater vervolgens weer goed af te kunnen voeren, moet een verstopping zo snel mogelijk verholpen worden.

Bekijk deze dienst

Rioolinspectie

Soms kan het lastig zijn om van buitenaf de oorzaak van het rioolprobleem te achterhalen. Wanneer dit het geval is, wordt in overleg met de opdrachtgever een rioolcamera inspectie uitgevoerd. Middels deze wijze van rioolinspectie, kunnen onze specialisten duidelijk in beeld brengen wat de staat is van de riolering en achterhalen waar het probleem door wordt veroorzaakt.

Bekijk deze dienst

Riolering vervangen

Wanneer wij een rioolinspectie hebben uitgevoerd voor u en de problemen dermate groot zijn, kan het zijn dat wij u aanbevelen om de riolering te laten vervangen. Dit hoeft echter niet te betekenen dat de gehele riolering vervangen moet worden. Het kan ook slechts om een gedeelte van de riolering gaan dat toe is aan vervanging.

Bekijk deze dienst

Tarieven ontstoppingsdienst

DienstenZakelijke klanten komen in aanmerking voor aangepaste tarieven, gelieve hiervoor contact met ons op te nemen.
DagenToeslagStarttariefKwartier
Werkdagen tussen 08:00 en 17:00 uur€115,00€28,75
Werkdagen tussen 17:00 en 22:00 uur50%€172,50€43,12
Weekend tussen 08:00 en 22:00 uur50% €172,50€43,12
Maandag t/m zondag tussen 22:00 en 08:00 uur en/of feestdagen100%€230,00€57,50

*Bovengenoemde tarieven zijn inclusief een half uur arbeid, voorrijkosten tot 25 km vanuit Arnhem of Nijmegen, gebruik van ontstoppings- en reinigingsmaterieel en inclusief btw voor particulieren. Indien de werkzaamheden meer tijd in beslag nemen komt er 25% van het op dat moment geldend tarief per kwartier bij. Overige werkzaamheden zoals een camera inspectie, detectie, reparaties of renovaties zijn aparte diensten en vallen niet onder eerdergenoemde tarieven. Mocht het voorkomen dat er hulpstukken en/of toebehoren nodig zijn dan worden deze apart in rekening gebracht, dit geld ook voor parkeerkosten en/of verkeersontheffingen. Benieuwd naar de kosten hiervan? Vraag het de monteur! Betalingen dienen direct aan de servicemonteur te worden voldaan. Dit kan contant, per pin of QR-code.

Toeslagen in de avond, het weekend of op feestdagen

Wij werken bij Riocare met een starttarief en met verschillende toeslagen in de avond, het weekend of op feestdagen. In de tabel hiernaast is een overzicht te zien van deze verschillende starttarieven.

Bij afspraken gepland tussen 17:00 en 22:00 uur berekenen wij een avondtoeslag van 50% op ons reguliere tarief. Voor afspraken in het weekend tussen 08:00 en 22:00 uur geldt een weekendtoeslag van 50%. Bij werkzaamheden tussen 22:00 en 08:00 uur en op nationale feestdagen is een toeslag van 100% van kracht.

Garantiepakket
Open chat
Hallo, welkom bij Riocare!
Hoe kan ik je helpen?